Publicado por: pongpesca | 2012/10/09

Hawaiian fishing traditions

“Before the introduction of foreign foods, Hawaiians recognized two main classes of food: ‘ai, or vegetable food, particularly taro and poi, but also sweet potato, breadfruit, yam and other produce of the land; and i’a, or seafood. While pig, dog, chicken and wild birds were eaten, and might also be called i’a (meat), fish was the main source of protein. Seafood was eaten live, raw, baked, broiled, dried and fermented. The word “ono,” or delicious, describes the wide variety of seafood that pleased the palate.”

Ver artigo completo aqui.

Fonte: Lahaina News – 27 de Setembro de 2012


Deixe uma Resposta

Preencha os seus detalhes abaixo ou clique num ícone para iniciar sessão:

Logótipo da WordPress.com

Está a comentar usando a sua conta WordPress.com Terminar Sessão /  Alterar )

Google photo

Está a comentar usando a sua conta Google Terminar Sessão /  Alterar )

Imagem do Twitter

Está a comentar usando a sua conta Twitter Terminar Sessão /  Alterar )

Facebook photo

Está a comentar usando a sua conta Facebook Terminar Sessão /  Alterar )

Connecting to %s

Categorias

%d bloggers like this: