Publicado por: pongpesca | 2018/08/02

Fish lose sense of smell and ability to find food as climate change turns oceans to acid

Sea bass exposed to high levels of carbon dioxide lost around half their sense of smell “Fish are losing their sense of smell as rising carbon emissions turn the water they live in to acid.
A new study has revealed that as levels of carbonic acid in seawater rise, sea bass lose up to half their smelling capacity.
Surges in atmospheric carbon dioxide increase ocean acidity as the gas dissolves in water – a phenomenon already known to dissolve the hard outer coatings of shellfish.”

Ver artigo completo aqui.

Fonte: Independent, 23 de julho de 2018

Anúncios

Deixe uma Resposta

Preencha os seus detalhes abaixo ou clique num ícone para iniciar sessão:

Logótipo da WordPress.com

Está a comentar usando a sua conta WordPress.com Terminar Sessão /  Alterar )

Google+ photo

Está a comentar usando a sua conta Google+ Terminar Sessão /  Alterar )

Imagem do Twitter

Está a comentar usando a sua conta Twitter Terminar Sessão /  Alterar )

Facebook photo

Está a comentar usando a sua conta Facebook Terminar Sessão /  Alterar )

Connecting to %s

Categorias

%d bloggers like this: